FELHASZNÁLÁSI UTASÍTÁS

E-TUNNING felhasználása

Az E-TUNNING hővédő bevonat felhasználása, felhordása az elektromos autók akkumulátorházának vagy borításának külső felületére.

Az E-TUNNING CSOMAG tartalma:

  • Általános tisztítószer szórófejes flakonban
  • Fémfelület tisztító és zsírtalanító szer aerosolos flakonban
  • E-TUNNING hővédő bevonat műanyag vödörben

AZ E-TUNNING hővédő bevonat az akkumulátorház vagy fém burkolat megbontása nélkül alkalmazandó, bármilyen szerkezeti egység megbontása a kívánt eredmény elérése szempontjából szükségtelen, az garanciális problémákat jelenthet, melyekért az E-TUNNING forgalmazója nem vállal felelősséget.

Az E-TUNNING folyékony hővédő (hőszigetelő) bevonat, amelyben mikroszkopikus méretű (10-50 nano-méterű), vákuumos kerámia gömbök találhatók folyékony elegyben egyenletesen eloszlatva, ami akril polimerek és szervetlen pigmentek keveréke. Az anyag megőrzi különleges tulajdonságait meleg és hideg felhasználói környezetben egyaránt.

A felületek hő védelmét (hőszigetelését) -35 Celsius és +250 Celsius felszín-hőmérsékleti határok között lehet végezni.

Az anyag szállítása és tárolása nem megengedett +5 Celsiusnál alacsonyabb hőmérsékleten.

1.Az E-TUNNING felhordásának előkészítése

A E-TUNNING hővédő (hőszigetelő) anyag felhasználásához nincs szükség különleges előkészületekre, közvetlenül a felhasználás előtt szükséges gondosan elkeverni, ha kell hígítani desztillált vízzel.

1.1. Távolítsuk el késsel a vödör fedelét.

1.2. Törjük be a keletkezett hártyát vagy akár vastagabb kiülepedett kerámiagömb réteget, a lapos fa keverőlapáttal óvatosan nyomkodjuk középen és oldalt a folyadékba a besűrűsödött anyagot, hogy a folyadék belepje.

1.3. A keverőlapátot függőlegesen mozgatva bemerítjük a besűrűsödött anyagrészeket a folyadékba, a fúrószárra helyezett keverőrátéttel lassan felkeverjük a vödör tartalmát, összekeverjük a besűrűsödött részeket a folyadékkal.

1.4. A keverést addig folytatjuk, amíg a besűrűsödött anyag teljes mértékig fel nem oldódik, sima "tejfölszerű" anyagot kapunk darabok és csomók nélkül.

1.5.A felkevert anyagot egy tiszta vödörbe szűrőn keresztül átöntjük. A szűrő áteresztő-lyuk mérete 0,5-1,0 mm. A fennmaradó csomókat eltávolítjuk, hogy a porlasztót ne tömje el.

1.6. Az egy munkamenetben felhordott E-TUNNING hővédő (hőszigetelő) anyag rétegvastagsága 0,6 mm lehet (többszöri szerszám menet), a következő réteg felvitele legalább 8 óra elteltével megengedett 20 Celsius mellett. A rétegeket keresztirányban kell felvinni egymás után.

FIGYELEM!

A E-TUNNING hővédő bevonat (hőszigetelőanyag) nem festék, hanem szigetelőbevonat. Ne alkalmazzon nagy sebességet a folyadék keverésénél, ezzel megsemmisítheti a kerámiagömböket, illetve az elegyítés helyett az anyag a nagy fajsúly-különbségek miatt szétválik. .

A keveréshez használt fordulatszáma nem lehet több 300 f/p értéknél.

2. A felület előkészítése

Az anyag jól szétterül minden valamennyi felszínfajtán: fémek, műanyag, stb. A felület száraz és zsírmentes legyen!

2.1. A szigetelendő felületet megtisztítjuk a portól, általános szennyeződésektől a melléket szórófejes általános tisztítószerrel.

A mellékelt aeroszolos tisztítófolyadék segítségével tisztítsuk meg a felületet esetleges egyéb festékmaradványoktól, rozsdától, és egyben zsírtalanítjuk is. Megvárjuk, amíg a megtisztított és zsírtalanított felület megszárad.

2.2. A víz felszáradása után viszünk fel egy E-TUNNING alapozóréteget a felszínre, egy óra kiszáradási időt biztosítva, az alapozás után a felhordást az 1.6 pontban leírtak szerint végezzük. Minden egyes alapozó vagy szigetelőréteget egymás után keresztben visszük fel.

2.3. A műanyag felületet bőrdarabbal kell átdörzsölni (a fényezés eltávolítására), majd portalanítani és zsírtalanítani szükséges.

3. Szerszámok, gépek

3.1.AZ E-TUNNING hővédő bevonhőszigetelő anyag) felhordása a szigetelendő felszínekre lehetőleg levegőmentes porlasztóval, esetleg hosszú szálú, puha, természetes szőrecsettel lehetséges.

3.2. Szervizekben történő felhasználás esetén levegőmentes porlasztó használatát ajánljuk - üzemi nyomás 80-120 bar.

4. Az anyag előkészítése a felhasználáshoz

4.1. Alapozó elkészítése:

4.1.1. Első lépésként próbamennyiségű alapozót készítünk egyliteres edénybe 500-700 ml, az 1.3 pontban leírtak szerint előkészített E-TUNNING hővédő bevonatból (hőszigetelőanyagból). Desztillált vizet adunk hozzá. A hozzáadott víz mennyisége a szigetelésre előkészített felszín és a környezet hőmérsékletétől függ. Minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál kevesebb víz szükséges.

4.2.2. Kimérjük az adott térfogathoz szükséges víz mennyiségét, és gondosan összekeverjük.

4.2.3. Alapozás közben folyamatosan keverjük az elegyet, hogy a könnyű anyag-összetevők ne emelkedjenek a folyadék tetejére.

A hővédő (szigetelő) anyag előkészítése:

A szükséges mennyiségű E-TUNNING-ot gondosan összekeverünk ha szükséges kis mennyiségű desztillált vízzel hígítjuk.

Az egy szerszámmenetben felhordott E-TUNNING hővédő (hőszigetelő) anyag rétegvastagsága

0,15-0,25 mm.

4.4.2. Egy technológiai réteg 0,45-0,5 mm. (2 réteg alapozás + 2 réteg anyag)

A felvitt anyag vastagsága - egy réteget sem kihagyva - legfeljebb 0,6 mm lehet. A következő réteg felhordása előtt meg kell várni, amíg az előző kiszárad. (Lásd: 1.6 pont)